Маркус Грьонхолм ще тества Mini Countryman WRC

Main September 3, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1222 views | no comments

Тази седмица новият автомобил, който ще дебютира в Световния рали шампионат догодина, мина първия си шейкдаун в Уоруик, Великобритания, където е щаб-квартирата на Prodrive. Първото истинско тестово изпитание на Mini Countryman WRC ще е следващата седмица в Португалия, на макадам и с Маркус Грьонхолм зад волана.
Финландецът, който има две световни титли в WRC, се е срещал миналия месец с шефовете на Prodrive и се е съгласил да кара в този първи тест автомобила преди да реши за по-нататъшното си обвързване с проекта.
Mini няма да е в състояние да направи пълна програма през следващата година и се очаква, че ще застане на старт най-рано през април или май. Това може да се понрави на 42-годишния Грьонхолм, който е казвал, че му липсват състезанията, но не и претоварения и напрегнат график на пълната състезателна програма.
След оттеглянето си от спорта в края на 2007-а след две титли с Peugeot и два сезона с Ford, през 2009 г. Маркус стартира в рали "Португалия" зад волана на Impreza WRC, подготвен от Prodrive, а тази година кара в Швеция Ford Focus.
Междувременно се разбра за желанието на Иван Мюлер, шампион в WTCC (Световен шампионат за туристически автомобил) през 2008 г. и настоящ лидер в класирането, да стартира в предстоящото рали „Франция".
Редом до него в Citroen Xsara WRC ще седне Жил Мондесир. Това е миналогодишната кола на Петер Солберг, която обаче е изцяло реконструирана върху ново шаси.
Роденият подобно на Себ Льоб в алзаския регион на Франция 41-годишен пилот ще дебютира в ралитата с подготвената от Petter Solberg Rally Team кола, но записана в стартовия списък като част от френския отбор Automeca и подпомаган от спортния канал Motors TV.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...