Меркел подкрепя удължаването на инициативата за бонуси

Main March 26, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1616 views | no comments

Германското прaвителство е готово да налее още доста средства в получилата сериозна популярност инициатива за даване на парична помощ при закупуване на нов автомобил при предаването на стария за скрап.

Коалицията от управляващи партии е постигнала принципно съгласие да се удължи във времето и по обем инициативата за финансова помощ при замяната на стария автомобил с нов.

Канцлерката Ангела Меркел и вице-канцлерът Франк-Валтер Щайнмайер са решили засега да ограничат инициативата до края на годината, като за целта ще бъдат отпуснати допълнително още един милиард евро.

В началото на годината правителство отпусна 1.5 милиарда евро за стартиране на инициативата, сума, която беше предвидена за помощ при покупката на около 600 000 автомобила. Досега правителството е платило помощ при закупуването на 335 000 автомобила.

Продажбите на нови автомобили в Германия нараснаха с 21.5% до 277 740 сделки през февруари, първият пълен месец от действието на инициативата за подпомагане на всяка сделка с 2500 евро, когато се заменя с нов автомобил по-стар от девет години.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...