Младен Вачков: Започнах да се състезавам заради бас

Main November 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5105 views | no comments

Участникът в рали рейд „Дакар 2012" Младен Вачков е роден на 9 декември 1974 г. в Троян. Завършил е спортно училище в Ловеч (профил "борба") и НВУ във Велико Търново, специалност "Стопанска логистика". Женен, с двама синове. Кара ATВ Can-Am Renegade 800. От миналата година е съотборник на Ценков в "Рали Рейд". През 2011 година записа втори места в своя клас в рали "Бреслау" и в рали "Мароко".
- Младене, как и защо започна да се занимаваш с офроуд?
Искам да започна с уточнението, че освен АТВ, друго не съм карал състезателно. Пробвах за първи път през 2007 година. Тогава ми се видя доста трудно и бях почти разочарован. Имам един приятел, който имаше две машини. Даде ми едната и ми каза да я ползвам, ако искам. И така полека-лека започна да ми допада и да свиквам. Първото ми АТВ беше 4х4, видя ми се доста стабилно. После си купих лична четириколка.
- А кога започна да се състезаваш?
Първият ми старт беше малко на шега. Той беше в Дълбок дол през 2008-а. Участвах заради един бас. Представих се доста успешно и спечелих облога. Единият ден бях четвърти, а вторият - пети, при над 20 пилоти. Хареса ми и реших да продължа да се състезавам. Следваща година на същата надпревара се запознах с Петър Ценков. Двамата сме отбор вече повече от година. Както знаете, „Рали Рейд" ще дебютира като българския тим на „Дакар".
- Кое е най-голямото предизвикателство в ралитата?
Може би ми е останало от спортното училище желанието за борба. Искам да се съревновавам и ако може да спечеля. Емоциите са несравними.
- Защо не продължи с борбата?
Реших, че нямам бъдеще в нея. Освен това имах и здравословни проблеми. След казармата започнах работа във фирма за дърводобив, после се ожених. Така че сложих кръст на спорта.
- Плаши ли те дебютът в рали „Дакар"?
Това е най-голямото моторно състезание в света. Ако мога да го сравня с другите спортове - „Дакар" е равносилно на Олимпиада. Адреналинът ще е в големи количества, предизвикателството е огромно. Не се страхувам! Това все пак не е боксов мач, в който да трябва да застана срещу Майк Тайсън. Притеснявам се единствено от себе си - дали ще мога да издържа до края. Трябва да съм добре подготвен психически за Южна Америка.
- Разкажи повече за твоето семейство...
Жена ми е прекрасен човек. Имаме двама сина. Големият е на девет години, а малкият - почти на две. Не слушат, но ми се струва, че е нормално за тяхната възраст. Съпругата ми малко недоволства, че ходя често по състезания, но преодолявам съпротивата й за момента.
- Остава ли ти време за хоби?
АТВ-то ми е и хоби. Обичам да прекарвам свободното си време със семейството. Като повечето мъже, ходя от време на време на лов.

 
Keywords:   Off Road, renegade
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...