Моделите на Chevrolet имат съответствия в света на обувките

Main July 10, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2440 views | no comments

В модните колекции от обувки за тазгодишния сезон пролет-лято личи силното влияние на внушителния блясък и стремежа към разкош, характерен за автомобилния дизайн в Америка през 50-те години на миналия век. Бликащите от сексапил и социален престиж мъжки и дамски модели сякаш отразяват духа на легендарния Chevrolet Bel Air с неговите хромирани перки.
Не дотолкова модните, но затова пък практични модели обувки също са почерпили стилистично вдъхновение от автомобилните технологии. След дълги години, прекарани в изследване на връзката между хората и техните обувки, италианският писател и анализатор на обувния дизайн Aндреа Силвуни счита, че характерът на дадена личност може също толкова лесно да се разгадае от вида на обувките, които носи, колкото и от избора на автомобила, който притежава. Обувките и автомобилите не си приличат на пръв поглед, но изглежда изваждат на показ едни и същи черти на човешкия характер!
Малките градски автомобили от рода на Chevrolet Spark например, могат да почерпят вдъхновение от много неща – както от чехлите без пръсти, така и от стилистиката на модерните мотоциклети. Собствениците на тези автомобили са неконвенционални натури, винаги отворени и с вкус към нови изживявания и приключения.
Впечатляващи елементи от дизайна на палците за балет могат да се открият в стилистиката на Aveo.
Хечбекът Chevrolet Cruze внушава също толкова силно усещане за динамика и стабилност, колкото и една добре оформена обувка с танк-подметка.



 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...