Мото каска охлажда мозъка

Main February 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2171 views | no comments

Оказва се, че травмите на главата са близо 80% при всички мотоциклетни инциденти. Оснoвната причина за мозъчните наранявания са вътрешно подуване в каската и времето за реакция. Технологията ThermaHelm помага да се намалят тези проблеми до минимум като охлажда главата на моториста в след инцидент. Стандартната каска действа като изолатор. Полистиреновата пяна във всички мото шлемове е същата като бялата пяна, която се вгражда в стените на хладилниците и преносимите охладители.
Тя е перфектният абсорбатор на енергия и изолатор. Каската сякаш е фурна за вече запарената и потна глава, като това причинява повишение на мозъчната температура, което води до потенциален фатален край. Технлогията ThermaHelm работи като се задейства ендотермична химична реакция в уплътнението на каската в момент на удар. Каската моментално охлажда главата на мотрориста, поддържайки я студена още преди дори да бъде повикана бърза помощ.
Технологията е вградена в най-добрата съществуваща каска, преминала успешно през всевъзможните тестове за безопасност. Комбинирайки тези качества, каските с тази революционна технология за охлаждане на мозъка ThermaHelm може да осигури така нужното време на пострадалия при мотоциклетна катастрофа.
Мотоциклетният шлем ще бъде доста скъп и ще носи ценова табелка от 466 долара за базовата версия и 777 долара за по-високия клас каска. Ще бъде налична и лимитирана серия, носеща автографа на самия създател Джулиян Престън. Специалният шлем HALO ще ни струва 599 британски паунда. „ThermaHelm ще спаси животи - толкова много, че карането без тази технология е все едно да караш без въздушна възглавница. Не си струва риска. Освен всичко друго, вградната GPS система ще може да изпраща сигнал до нашата база и да дава точните координати на произшествието, за да може да изпратим екип, тъй като мотористът често кара сам", казва създателят за удивителната каска.

Видео

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...