На TopGear Auto Show 2010 Peugeot ще заложи на купе-кабриолетите и 407 Coupe

Main March 31, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 845 views | no comments

В началото на лятото ще се проведе първото в България TopGear Auto Show 2010. Сезонът е абсолютно удачен, за да видим от Peugeot последните им модели на тема купе-кабриолет, по която, както добре знаем, Peugeot винаги са имали какво да кажат. Към тях официалният представител на френската марка у нас „София Франс Ауто” ще добави и купето 407, което през миналата година получи 3,0-литров V6 дизелов двигател с максимална мощност 241 к.с. Той е куплиран с 6-степенна секвенциална автоматична предавателна кутия. Максималният му въртящ момент от 450 Нм е възможен при 1600 об/мин и е на разположение до 3600 об/мин. С този мотор купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,7 сек, а от 80 до 120 км/ч за 4,7 сек. За разлика от предишното издание на мотора V6 Hdi, този изразходва 15% по-малко гориво, докато мощността му е пораснала с 18%.

С идването на новите двигатели (другият е 2,0-литров дизел със 164 к.с.), леко е пипнат и външният вид на колата, като спортното й излъчване допълнително е подчертано от хромирани елементи по линията на страничното стъкло.

TopGear Auto Show 2010 се инициира от издателя на едноименното списание S Media Team, а организацията му е поверена на „Експо Тим” ООД, доказал се във времето организатор на много автомобилни събития, включително на всички автосалони през последните 12 години.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...