На какво ще се вози Путин?

Main September 17, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 12710 views | no comments

Руското правителство най-сетне избра изпълнител на проекта за правителствена лимузина за президента, родно производство. Единствен изпълнител на т. нар. „Кортеж“ ще бъде Централният научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ).

Така руският държавен глава ще се вози в лимузина родно производство. По темата се работи от миналата година, като за разработването на всички модели от представителната гама руснаците ще похарчат над 1 милиард евро, тъй като ще се прави модулна платформа и колата ще има „цивилни“ версии. Заедно с НАМИ да „лапнат“ проекта се опитаха „ГАЗ“, „ЗиЛ“ и Marussia Motors.

Още в началото на годината НАМИ, порталът CarDesign.ru и Marussia Motors обявиха конкурс за разработването на правителствена лимузина за президента, като през август бе избран и най-добрият проект – този на руснака Ярослав Яковлев и холандеца Бернд Веел (на снимката). Още не е ясно дали бъдещата представителна кола ще изглежда точно по този начин.


 
Keywords:   cardesign
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...