Набил Джефри стана най-младият тест пилот в историята на Ф1

Main September 2, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1218 views | no comments

Малайзиецът Набил Джефри стана най-младият тест пилот в историята на Формула 1, след като проведе тест на самолетната писта в Дъксфорд за новобранците във Ф1 Lotus. 16-годишният малайзиец, който все още няма право да шофира по пътищата на Великобритания, пилотира болида пред погледа на гордия си баща. На теста присъстваха и титулярният пилот на отбора, Хейки Ковалайнен, както и сънародникът на Набил и резервен пилот на Lotus Файруз Фаузи. Джефри е участник в програмата за развитие на млади пилоти AirAsia ASEAN и се състезава в сериите Formula BMW.
„Това беше един от най-хубавите дни в живота ми, каза Джафри. – Трябва да призная, че в началото беше малко плашещо. Бяха ми разказали колко е невероятно ускорението на болида и какво могат да направят спирачките, но преживяването надхвърли всичките ми очаквания.”
Алекс Йонг остава единственият малайзийски пилот, който се е състезавал във Формула 1. Той беше част от отбора на Minardi в периода 2001-2002 г., но не успя да запише нито точка. Най-младият пилот, стартирал в Гран при, е испанецът Хайме Алгуерсуари, който дебютира за Toro Rosso в Унгария през миналата година на 19 години и 125 дни.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...