Над 100 дами карат камиони в „женския” ден на Волво Тръкс

Main April 26, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2140 views | no comments


Под 0,5% от шофьорите на тежкотоварни автомобили у нас са жени, в Швеция – 6%

Повече от 100 дами от различни краища на Швеция изпробваха най-мощните камиони в демо центъра на Волво Тръкс в Гьотеборг. По време на ежегодния женски ден в централата на компанията се допускат единствено представителки на нежния пол. Тази година те изпробваха способностите си като шофьори на камиони и научиха подробности за работата в сектора на превозвачите. Целта на женския ден е да мотивира повече дами за работа в транспортния сектор и да ги ориентира в спецификите на професията.

От 115 000 шофьори на камиони в Швеция, едва 6% са жени. Стремим се да променим тези цифри, както в страната, така и в другите центрове на Волво Тръкс по света. Чрез ежегодното провеждане на деня, посветен на дамите в Гьотеборг, доказваме че няма чисто женски и мъжки професии, сподели Сузане Фродин, Маркетинг и PR мениджър на Волво Тръкс за Северния регион. Нуждаем се от повече различни кадри, както при шофьорите на камиони, така и при длъжностите в пътния транспорт и производството. Трябват ни повече жени във всички сектори, защото те са иновативни и прокарват нови методи на работа в компанията, допълни тя.

Всяка година Волво Тръкс подготвя специална програма за гостите в деня, изцяло посветен на дамите. Тя включва изложби и работни срещи, съвместно с шведски транспортни асоциации. На участничките, пристигнали от близки и далечни краища на страната, се предоставя и възможност за тестдрайв на едни от най-мощните камиони в света - Volvo FMX и Volvo FH16 (700 к.с.). Така дамите придобиват опит и получават по-задълбочени познания за различните специфики на професията.

У нас професията шофьор на камион все още е почти изцяло мъжка, като дамите са под 0,5%. Във Волво България обаче уменията им срещат признание. В сервизният ни център София-Запад вече имаме и дама на възприеманата за типично мъжка позиция Приемчик, обясни Ина Игнатова, Маркетинг мениджър и уточни, че в българското представителство на Волво Тръкс също обмислят идеята за ден, посветен на дамите.

Денят, посветен на дамите се организира от Волво Тръкс от повече от 10 години насам. Инициативата е подкрепена от различни транспортни институции, както от асоциации за защита на околната среда. Над 200 жени са изявили желание да се включат в тазгодишното събитие, като повече от половината са млади момичета, които още не са работили в транспортния сектор.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...