Над 220 шофьори досега в състезанието по икономично шофиране на камиони

Main August 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9710 views | no comments

Над 220 професионалисти вече премериха сили и умения в първото състезание за икономично и екологично шофиране на камион у нас. Инициативата, организирана от Volvo България, под егидата на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, премина успешно през 9 града в страната - Враца, Плевен, Севлиево, Търговище, Русе, Силистра, Варна, Бургас и Сливен,. До края на август ще се проведат и регионалните фази в Стара Загора, Хасково, Пловдив, Благоевград, Дупница и София. Така броят на състезателите се очаква да надхвърли 400, което ще превърне състезанието в най-мащабната надпревара за професионални шофьори на камиони у нас.

15-те победители от регионалните фази ще се срещнат на големия национален финал в Пловдив на 1 септември. Те ще трябва да покажат уменията си на еднакво за всички трасе от 20 км. На 31август всеки от състезателите ще има възможност да разгледа маршрута, за да подготви собствена стратегия за участието си. На същата дата ще бъде изтеглен и жребият за стартово място в надпреварата. По този начин организаторите от Volvo България ще осигурят максимално равноправни условия за представяне на всички регионални победители. Шампинът по Економично шофиране на България ще представи страната ни на глобалния финал на състезанието в Гьотеборг в края на октомври. Там той ще се изправи срещу победителите от други държави и ще има възможността да спечели голямата награда - пътешествие за двама на стойност от 15 000 долара.

 
Keywords:   volvo
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...