Най-бързата серийна пистова гума е у нас

Main April 19, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2700 views | no comments

Michelin представи новата високоскоростна гума Pilot Super Sport, която официално е най-бързата серийна пистова в света. Тя дебютира на световния пазар през януари, а от март вече се предлага и в България.
Гумата бе показана на паралелна пресконференция с видео връзка, обединяваща София с Букурещ, Белград и Загреб, като журналистите от споменатите страни можеха да задават въпросите си директно в ефир.
300 евро е стартовата базова цена на новия продукт, като тя ще варира според спецификата на пазара, уточниха представителите на Michelin от централата в Румъния.
На мокра настилка тя е с 3 м по-къс спирачен път и е една от най-леките в класа си, като по този начин реализира икономия на гориво и редуцира емисиите на CO2 в атмосферата. Освен всичко останало тя е и способна на 50% повече обиколки.
Pilot Super Sport вече се доказа в миналогодишното издание на надпреварата за издръжливост „24 часа Льо Ман“ и регистрира три реални рекорда, като издържа 627 км със скорост 243 км/ч. Първият – за издръжливост, вторият - за най-дълго разстояние и третият – за най-дълъг живот.
Водещи производители от високия сегмент на спортните автомобили от ранга на BMW, Mercedes, Porsche и Subaru ползват за доставчик френския производител. С 17% е нараснало търсенето на високоскоростни автомобили през последните пет години, сочат статистическите данни. Ръст от 30% в потреблението на високоскоростни гуми над 18 инча с индекс WYZ се предвижда се до лятото на 2015 г. в Европа.
Новите Pilot Super Sport идват на същите цени като стария модел. На сух терен те са с 1,7 сек по-бързи, и имат с 1,5 м по-къс спирачен път. На мокър съответно данните са 2,5 сек и спирането е скъсено с 3 м.
В гумите са вложени високотехнологични смеси от ново поколение. Специален пояс от Twaron подобрява техните здравина, сцепление и безопасност. Този материал е сходен с арамита, от който се правят противокуршумните жилетки и ветроходни яхти. Той петкратно по-устойчив от стоманата с идентична маса. От външната страна гумата е с уникален еластомер с подсилен карбон, разработен специално за надпреварата „24 часа Льо Ман“. Производителите са заложили на 27 размера в гамата.



Видео

 
Keywords:   michelin, Pilot, super sport
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...