Най-бързите ВАЗ на Украйна и Русия +видео

Main June 24, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2565 views | no comments

Тунингован ВАЗ 2108 е показал рекордно време на съревнования по драг-рейсинг в Украйна. Дистанцията от 402 метра в град Николаев е преодоляна от автомобил, управляван от харковчанина Сергей Руденко за 11,575 секунди. За сравнение - аналогичен резултат на същите съревнования е показало туниговано Porsche 911 Turbo, стартиращо в по-мощен клас машини.



Върху създаването на най-мощната украинска "осмица" са се трудили в компанията М-Спорт, която се занимава с развитието на рали-автомобили. Главните промени в колата са под капака - там е монтиран нов, 1,5-литров мотор, в който са подменени повече от половината детайли, като е добавено и турбопълнене система Garret.



Показателите на мощноста и цената на доработката на уникалната Самара харковчани не разкриват, а продължават работата по нейното развитие.

Руският рекордьор на четвърт миля с Лада е Андрей Семьонов, отбелязъл резултат от 10 сек. на дистанцията.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...