Най-скъпият експонат на автосалон с 90 000 евро отстъпка

Main June 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5625 views | no comments

Един от най-скъпите експонати на Автосалон София 2011 се намира на щанда на LZ Yachting 1991, разположен върху 100 кв.м на откритите площи на изложението. Става въпрос за почти 39-футовата лодка Formula 382 Fast Tech, чиято цена е малко над 470 000 евро без ДДС. На изложението тя върви с отстъпка от 90 000 евро и сега цената й е 388 000 евро без ДДС. Освен това яхтата се предлага с подарък – колесара, върху който е поставена. Нищо чудно, че момче, минаващо покрай щанда, възкликна: „Татко, виж, тази яхта е на колела!”.
Корпусът на спортната красавица е в агресивни оранжеви и сини татуировки. На борда си тя разполага с едно общо помещение, което лесно може да бъде трансформирано от салон в две просторни спални. Двигателите й са два по 700 к.с. всеки с изнесени Z-колони, които позволяват на лодката да развие умопомрачителната за размерите си скорост от близо 200 км/ч.
Постът за управление на тази Formula е на десния й борд. Щурвалът е спортен, в перлено червено, а кожените седалки за пилота са изпълнени в няколко цвята. Двойни щамбойни Livorsi допълват спортния облик на кокпита.
Въпреки показателите си високоскоростната моторница е обзаведена с пълен набор от разглезващи екстри, възможност за включване на iPod, събуфер, LCD телевизор, DVD плеър. На борда й могат да нощуват четирима души.
82 000 евро без ДДС е редовната цена на откритата моторна лодка Monterey 278 SSX, но на автосалона тя ще ви струва 68 000 евро без ДДС. Лодката е сред най-големите модели на марката и е задвижвана от мотор Volvo Penta с макс. мощност 320 к.с. Освен за разходки с компания от дванадесет души тя е подходяща и за практикуването на всевъзможни водни спортове. Изненада ли ви лошо време в морето, можете да използвате бимини топа или тентата за цялостно покриване на лодката. В носа й е обособен ъгъл с масичка за хранене или почивка. Той с лекота може да бъде трансформиран в площадка за слънчеви бани. Кокпитът е обзаведен с мокър бар и кухненски ъгъл на десния си борд. Навсякъде има поставки за чаши и много място за личен багаж.
Williams Turbojet 385 е най-евтиното предложение от лодките на щанда. Цената й е 27 370 евро без ДДС, а с отстъпката на салона излиза 20 527 евро. Моделът е от типа RIB (твърда надуваема лодка) и е с водометен двигател с макс. мощност 104 к.с. По каталожни данни този „риб” развива максимална скорост от 40 възела (около 75 км/ч).
Най-малкият, но не и най-маловажният експонат на щанда на LZ Yachting 1991 е подводният джет Sea bob – Cayago F7. Той е с електромотор и батерии, чието зареждане отнема осем часа, като има възможност и за бързото им пълнене за час и половина. Джетът е способен да се „гмурка” на дълбочина от 40 м. Работи на следния принцип – ляга се върху джета като върху дъска за плуване, с едната ръка се натиска бутон за старт, а с другата – за спиране. Максималната му скорост е 22 км/ч, а с едно зареждане работи около час. Производителите, които са дъщерна фирма на Porsche, са се погрижили до максимална степен за безопасността му. Ако случайно изпуснете джета, той спира да се движи и е способен да изплува на повърхността. 24 800 лв. без ДДС.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...