Напълно новият Chevrolet Malibu е готов за световна премиера (Видео)

Main March 31, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1610 views | no comments

Източник: www.chevrolet.bg

Следващото поколение на Chevrolet Malibu ще се продава в почти 100 държави на шест континента

Напълно новият Malibu ще преодолее часовите зони и ще срещне многообразието от култури по света, когато Chevrolet представи модела едновременно на Автомобилното изложение в Шанхай и на страницата на марката във Facebook.

Днес Chevrolet само загатна за новия Malibu. Chevrolet ще разкрие новия Malibu на живо, започвайки на 18 април в 20:30 ч Източно-американско лятно часово време (2:30 ч Централно европейско време на 19 април) на http://www.facebook.com/chevrolet. Потребителите ще бъдат насърчавани да задават въпроси по време на представянето в Twitter използвайки #MalibuReveal или на страницата на Chevrolet във Facebook. Членовете на екипа на Chevrolet ще бъдат на разположение по време на модерираната сесия за въпроси и отговори на живо следваща представянето в интернет.



Представянето в мрежата на 19 април съвпада по време с дебюта на новия Malibu на Автомобилното изложение в Шанхай. Новият Malibu ще бъде показан и на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк, което ще отвори вратите си за посетители от 23 април до 1 май.

"Новият Malibu пренася утвърденото име в гамата на марката Chevrolet на нови места и го представя на нова публика по цял свят," сподели Сюзън Дохърти, вицепрезидент продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване GMIO. "Независимо дали Malibu се предлага в Северна или Южна Америка, Европа, Азия, Африка или Австралия, той е създаден за да задоволи нуждите на клиентите по цял свят."

Malibu ще бъде оборудван с глобалната гама от високоефективни и мощни четирицилиндрови двигатели и шестстепенни трансмисии, които също имат принос за намаляване на разхода на гориво на автомобила. Той е конструиран така, че да съответства на вкусовете и нуждите на всички пазари по света.
Новият Malibu е глобален модел на Chevrolet от среден клас. Той ще се продава в почти 100 държави на шест континента и ще се произвежда на няколко места включително в Китай и в два завода в Съединените щати.

Malibu бе най-продаваният модел на Chevrolet и на GM като цяло в Съединените щати през 2010 година с реализирани почти 200,000 броя. Това е един от най-високо оценяваните автомобили в Щатите с над 40 награди от 2008 година насам. Malibu е единственият автомобил от среден клас който печели наградата за най-добър клиентски избор Best Buy на изданието Consumers Digest Automotive през последните три години – 2011, 2010, 2009. Malibu бе определен и като модел с най-високо ниво на сигурност от застрахователния институт за пътна безопасност (Insurance Institute for Highway Safety) за последните две години.

С новия Malibu, Chevrolet продължава да оформя насоките на своята глобална експанзия. Най-голямата марка на General Motors е в процес на въвеждане на световна гама от ефективни автомобили, сред които Cruze, Volt, Sonic/Aveo, Spark и Malibu. Тези нови модели се съревновават със съперниците си в четирите най-големи пазарни сегмента в света, на които през 2010 година се пада дял от 54 процента от продажбите на автомобили (в това число не се включват луксозните). Новият Malibu ще се конкурира в сегмент, който представлява 9%, или повече от 5.7 милиона от продажбите в глобален мащаб през 2010 година.

През последната година, Chevrolet продаде 4.26 милиона автомобила в световен мащаб, което е средно един на всеки 7.4. секунди. Осем от десетте най-големи продажби на Chevrolet през 2010 година са отбелязани на развиващи се пазари – Бразилия, Китай, Узбекистан, Мексико, Русия, Индия, Аржентина и Колумбия. Очаква се развиващите се пазари да имат дял от над 50 процента от световните продажби на Chevrolet през 2012 година.

Повече от 600 000 броя Malibu са продадени в световен мащаб от 2008 година, когато моделът получи наградата Североамерикански автомобил на годината. Malibu моделна година 2013 е осмото поколение на модела представен за първи път през 1964-та.


За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, марката Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от над 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки 477 194 автомобила. Към момента марката Chevrolet разполага с мрежа от 2 700 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модел Captiva, версията Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек с пет врати и седан, хечбек-версията на Cruze с пет врати, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt, отличен с множество престижни награди. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Испания, Франция и Турция. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...