Нейно Величество Mercedes S-клас

Main May 15, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6935 views | no comments

Любомир Станиславов, специален пратеник

Новото поколение Mercedes S-клас бе представено на фамозна церемония в Хамбург и центъра за издаване на най-големия пътнически самолет в света – Airbus A380. Моделът ще дебютира на пазара по-късно през годината. Автомобилът е със значително променен дизайн, който напълно олицетворява новата идентичност на компанията, подета от А-клас и CLA.

Отвън дизайнът е много консервативен и типично авторитарен. Огромни LED светлини, вградени във фаровете, доминират в предната част, а отзад се отличават двойни ауспухови накрайници. Силният коз на S-клас както и се очакваше е интериорът. Аудиосистемата е дело на Burmester, предлагат се два 12.3-инчови дисплея с 4 различни цветови изпълнения с дърво: Burl Walnut, Myrtle Sunburst, Black Popular и Metalized Ash. Освен вече обявения подклакътник с подгряване, седалките са с отопление и вентилация, а система Air Balance Package филтрира и йонизира въздуха, също така може да използва парфюм. В списъка с опциите е Chauffer Seats, седалка, която се регулира в 10 посоки и разполага с подвижни степенки.

Под двигателя за начало ще се предлагат 3 двигателя. S350 BlueTEC разполага с 3.0-литров V6 дизел с 258 к.с. и 620 Нм максимален въртящ момент. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч 6,8 сек. S500 има 4.7-литров бензинов V8 с 455 к.с. и 700 Нм, а ускорението от място до 100 км/ч е 4.8 сек. Моделът стартира с хибриден S40, който използва електротяга с 3.5-литров V6 с 306 к.с. и 370 Нм. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.8 сек.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...