Нов шампионат стартира в България

Main January 27, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11625 views | no comments

Започна обратно броене за първия старт на V1 Challenge, шампионат от ново поколение в историята на моторните спортове в България. Иновативното състезание се организира със специално създадени автомобили според правилата на атрактивен съревнователен формат и с мотивираща пилотите система за награди. За удобство и радост на феновете на автомобилния спорт състезанията се провеждат в центъра на града.

На поканените в Турция български пилоти, представители от Българската федерация по автомобилен спорт и медии са дадени подробни сведения за автомобила на шампионата VOLKICAR, както и за предстоящия шампионат V1 Challenge.

В България той ще се проведе в 6 състезания. Първото ще се състои на 22 юни – неделя, и ще приключи с последно състезание на 2 ноември 2014 г.

В състезанията V1 Challenge ще се използват автомобили като състезателния автомобил VOLKICAR, проектиран от популярния и с дългогодишен опит в автомобилните състезания пилот Волкан Ъшък. VOLKICAR има дължина 3 метра, маса 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като системата за суспензия е проектирана специално.

Целите на шампионата V1 Challenge е да участват както устремени и нахъсани представители от младото поколение състезатели, така и опитни и популярни автомобилни пилоти. През годината ще демонстрират възможности и автомобилни гост пилоти, известни с победите си в международни автомобилни състезания.

V1 Challenge е привлекателен не само по отношение на използваните състезателни автомобили, но и като специално разработена система за награждаване с парични суми. В края на всяко едно състезание от шампионата автомобилният пилот, заел първо място, ще получава 2000 лева, класиралият се на второ място ще бъде възнаграден с 1000 лева, а на трето място - 500 лева парична награда. Заедно с паричните награди в края на състезателния сезон на шампионата V1 Challenge автомобилният пилот, заел първо място в генералното класиране, ще грабне специална купа със златно покритие, спечелилият второ място в генералното класиране ще получи специална купа със сребърно покритие и заемащият трето място в генерелното класиране ще бъде възнаграден със специална купа с бронзово покритие.

Шампионът ще се определи чрез точки, получени по време на 6-те кръга състезания. При равенство на получените точки автомобилният пилот, заел най-много първи и втори места по време на състезанията на шампионата, ще се обяви като победител и шампион.




СЪСТЕЗАТЕЛЕН КАЛЕНДАР

22 юни
13 юли
24 август
21 септември
12 октомври
2 ноември

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...