Новата Honda S2000 идва в два варианта

Main September 9, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1579 views | no comments

Японският автоконцерн Honda публикува официална информация за родстъра си S2000, включваща и цената на новия вариант 2009-а моделна година. На пазара ще видим две версии на автомобила - базов S2000 и облегчен – S2000 CR, като и двата са така проектирани, че да предлагат идеално разпределение на масите по оси – 50 на 50 отпред и отзад, и класическо задвижване на задната ос.

Моделът вече си извоюва световно признание на много добър спортен родстър и е всепризната икона на марката, комбинираща безкомпромисно качествата на състезателен и всекидневен автомобил.

В стандартното изпълнение Honda S2000 ще има двигател 2.2 л, DOHC, с променлив режим на работа на газоразпределителния механизъм VTEC, четири цилиндров, с максимална мощност 237 к.с. Двигателят, който се пуска в действие не с ключ, а със стартов бутон, работи съвместно с шест степенна механична предавателна кутия.

Автомобилът има още такива уникални системи, като VSA (система за курсова стабилизация), електронна жична система Drive-by-Wire (DBW) Throttle System™,, която помага на двигателя бързо да реагира на натискането на педала на газта, осигурявайки стабилна тяга и на ниски обороти, и в същото време изпълнява функциите на круз-контрол.

Новият родстър разполага още и със специална информационна система, наречена Maintenance Minder, която подсказва, че е станало време за замяна на маслото в мотора, че е нужно да се допълни климатика и още много други полезни за добрата експлоатация на колата неща.

В стандартното оборудване на модела влизат още напредничава стереосистема с говорители в подглавниците, автоматичен сгъваем мек покрив в багажника и климатик. Honda S2000 е "обута" в лети алуминиеви джанти с размерност 17 цола, а цената й в Европа ще стартира от $34 795.

Потенциалният купувач на втория, облегчен вариант - S2000 CR ще трябва да доплати за малко допълнително оборудване, защото в базовата комплектация автомобилът няма нито стереосистема, нито климатик, които са премахнати за да се намали масата на машината и да се повишат спортно-динамичните й качества. Облегченият вариант S2000 CR има същият двигател със същата максимална мощност от 237 к.с. и всичките високотехнологични системи, но благодарение на помалката си маса и допълнителните аеродинамични детайли, автомобилът е по-бърз от стандартния модел. Цената на S2000 CR в Европа ще стартира от $36 795.

Моделът за 2009-а на Honda S2000 идва в нова цветова гама от шест позиции - Laguna Blue Pearl, Silverstone Metallic, New Formula Red, Rio Yellow Pearl, Berlina Black и Grand Prix White, а S2000 CR ще се предлага в четири различни цвята.

 
Keywords:   honda, honda s2000, s2000 cr, vtec
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...