Новата Lada ще се казва Granta

Main August 11, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 545 views | no comments

АВТОВАЗ обяви името на новия бюджетен модел на Lada, който предстои да дебютира на пазара през следващата година - Granta. То е измислено от Павел Захаров от Красноярск, който спечели обявения по-рано от компанията конкурс. Той продължи едва девет дни, но на фирмения адрес са пристигнали повече от 170 000 предложения, от които оригинални (т.е. – неповтарящи се) се оказаха 36 000. Победителят ще получи ключове за нова Lada Kalina в най-висока степен на обзавеждане.
След подробно изследване и проверка в патентното ведомство се оказа, че името Granta е свободно както в Русия, така и в чужбина. Остава въпросът как ще се предлага на различните пазари, защото на български то се римува с „кранта”.
Освен Granta Волжкият автомобилен завод е избрал още девет успешни имена, те се пазят в тайна и според условията на конкурса всички са собственост на компанията, която евентуално би могла да ги използва за следващи модели.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...