Новата концепция на Volvo е просто You

Main September 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5500 views | no comments

Луксозният скандинавски дизайн се завръща с просторен седан от високия клас. Концепцията You комбинира устремния дизайн на купе с хай-тек интериора, в който шофьорът управлява всички функции в автомобила с интуитивна смарт-пад технология.
Прототипът продължава идеята на концептуалния Universe, представен на салона в Шанхай по-рано тази година.
Контролният център на автомобил се състои от четири основни секции - дигитален информативен монитор, хед-ъп дисплей на челното стъкло, тъч-скрийн на горната част на централната конзола и още един между двете индивидуални задни седалки. Воланът е изпълнен от дърво и кожа, но разполага с алуминиеви и стъклени „пера", също с вградени тъч-скринове.
Спътникът до шофьора ще има възможност да броузва в интернет, а шофьорът може да изпраща информация и файлове към пътниците от задната седалка от тъч-скрийна на централната конзола.
Аудиосистемата е Alpine е с уникален събуфер FreshAir, който взема въздух извън автомобила, за да създаде уникално звуково усещане.
Задният ред седалки прилича на по-скоро на клубен салон. Volvo Car Corporation си е сътрудничила с редица известни марки за създаването на този прототип, като модната шведска къща Oscar Jacobson. Четирите индивидуални седалки приличат по-скоро на супер удобни столове, а стелките са ръчно изработени дизайнерски килимчета от известната шведска марка Kasthall. Светлосиният цвят на каросерията пък е дело на DuPont, а вентилираните спирачки са разработени от специалистите по състезателни автомобили Volvo - Polestar. Гумите са Pirelli с размер 275/30/21.

 
 

Images Gallery


 

Lexus разкри GS450h Lexus разкри GS450h
September 14, 2011
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...