Нови двигатели и трансмисии за моделите на Opel

Main June 26, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4585 views | no comments

Идва нова ера при двигателите и трансмисиите на Opel: с новия бензинов мотор 1.6 SIDI с турбокомпресор и директно впръскване на горивото се поставя началото на ново поколение агрегати, като в скоро време се очакват и множество други варианти. 1.6 SIDI е първият агрегат от новото семейство изключително модерни бензинови двигатели на Opel, оборудвани с директно впръскване. Другите основни акценти на новия агрегат са променливите фази на двата разпределителни вала, интегрираният в изпускателния колектор Single Scroll турбокомпресор, двустепенната маслена помпа с променлив дебит, тихата ангренажна верига и регулируемите дюзи за охлаждане на дъната на буталата.
Много сериозно внимание е обърнато и на понижението на шума, който е намален с 2 dB спрямо предишния агрегат MPFI Turbo. Новият двигател има 10 процента по-ниски емисии на СО2, докато въртящият момент е увеличен с 30%, освен това е подготвен да отговаря на нормите за вредни емисии Euro 6 и LEV2. Новият двигател ще се предлага с две нива на мощност: 1.6 SIDI Eco Turbo (170 к.с. при 4250-6000 об/мин и 280 Нм при 1650-4250 об/мин) и 1.6 SIDI Performance Turbo (200 к.с. при 4700-5500 об/мин и 300 Нм при 1700-5000 об/мин).
Дизеловият 1.7 CDTI ще бъде заместен от напълно нов 1,6-литров турбодизел с мощност 136 к.с. Той се отличава с модерната си, изцяло алуминиева конструкция, която гарантира понижаване на масата с повече от 20 килограма. Значителни успехи са постигнати и по отношение на понижаването на нивото на шума и вибрациите. Новият агрегат впечатлява с впръскването Common Rail от последно поколение при налягане до 2000 бара, като на работен такт са възможни до 10 цикъла на впръскване на горивото. Производството на новите двигатели гарантира и много висока гъвкавост: те могат да се произвеждат на една поточна линия.
Освен нова 6-степенна механична скоростна кутия за малките и компактните модели бяха представени и две нови автоматични трансмисии. Новите модели на Opel от висок клас ще впечатляват с 8-степенна автоматична трансмисия с хидротрансформатор, която може да бъде комбинирана с двигатели с въртящ момент до 500 Нм.
За по-малките си модели Opel са разработили автоматизирана 5-степенна скоростна кутия, която като комфорт и качество на превключването се доближава плътно до трансмисиите с два съединителя и работи несравнимо по-бързо и по-комфортно от познатите досега скоростни кутии от този тип.

 
Keywords:   opel
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...