Новите BMW X5 и X6 на фокус

Main May 26, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5205 views | no comments

В интернет се появи информация за следващото поколение кросоувъри X5 и X6, които ще се появат през 2014 г. Според нея BMW е фокусирала работата си върху подобряване на разхода на гориво и редуциране на вредните емисии. И двата модела ще включват нови оси, които ще бъдат с 150 кг по-леки от тези при сегашните X5 и X6. Това, заедно с други мерки за олекотяване, ще направи теглото на X5 не повече от 1814 кг.
Новите X5и X6 ще предлагат по-икономични двигатели. Към обичайните шест- и осемцилиндрови агрегати ще се присъединят и два четирицилиндрови – един бензинов и един дизелов, които ше произвеждат мощност от около 242 к.с. Предвиден е и плъг-ин хибрид, комбиниращ 6-цилиндров редови - 345 к.с. и електромотор с мощност 108 к.с. М – вариантите ще станат по-екологично чисти. Те ще бъдат с 10 – 15 % по-ефективни от днешните представители. Въпреки това познатият 4,4-литров V8 туин-турбо агрегат ще се запази, като мощността ще нарасне до 557 к.с.
При X6 се очаква нов по-функционален дизайн, който ще подорби видимостта назад и ще увеличи височината на задните пътнически места. Интериорът ще бъде вдъхновен от 5-Series GT, което значи кожена тапицерия, дървени апликации, панорамен люк и електрически задни седалки.
BMW X5 ще дебютира на междунардното автомобилно изложение в Северна Америка през 2014 г., а X6 ще го последва шест месеца по-късно.

 
Keywords:   bmw, Top secret
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...