Новият Boxter влиза в шоурумовете от април

Main January 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2695 views | no comments

Porsche представи третото поколение на кабриолета Boxster, който идва още по-лек, мощен и икономичен от предшественика си.
Моделът е с по-широка следа и скъсени надвеси, с квадратни фарове, вдъхновени от 918 Spyder.
Изграден е на новата фирмена платформа, която е по-лека и малко по-голяма от предишната. На нея ще бъде заложен и новият Cayman-.
Boxster се спряга и в спортната версия S. И двата модела ще са с боксерови 6-цилиндрови двигатели с директно впръскване на горивото и електрическа система за регенериране, термално управление и старт-стоп функция. От компанията обещават, че новият автомобил ще е с 15% по-икономичен от предишния модел.
Новият двигател е 2,7-литров и развива максимална мощност от 265 к.с., което е с 10 к.с. повече, въпреки по-малкия работен обем. Клиентите ще избират между 6-степенна механична трансмисия или 7-степенна PDK с двоен съединител, позволяваща на Boxster да спринтира от 0 до 100 км/ч за 5,7 сек.
Опция за Boxster S е 3,4-литровият двигател с макс. мощност 315 к.с. Ускоряването с него става за 5,0 сек.
За да подобри динамиката, производителят е добавил като опция пакетът Sport Chrono. Новият фирмен векторинг на въртящия момент с механично задно заключване на диференциала променя нивото на въртящия момент, подаван към всяко от задните колела.
Porsche Boxster пристига в шоурумовете в средата на април със стартови цени от 48 291 евро за обикновения модел и 59 120 евро e за Boxster S.


 
Keywords:   boxster, pdk, Porsche, spyder
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...