Новият Clubman на Mini дебютира в България преди Северна Америка

Main November 15, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 860 views | no comments

Най- новото моделно попълнение в гамата на възродената легенда Mini- Clubman, беше представено официално и на нашия пазар. Макар и само с един ден, дебютът на автомобила в страната ни изпревари този за Северна Америка, който се състоя вчера по време на международното изложение в Лос Анджелис.

Новият Clubman на Mini ще се предлага в България в три модификации:

- Mini Cooper S Clubman разполага с 1.6 литров, четирицилиндров, бензинов двигател с два турбокомпресора и максимална мощност 175 к.с. при 5500/мин. Тази версия се ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 сек и е в състояние да развие максимална скорост от 224 км/ч. За изминаването на всеки 100 километра са необходими 6.3 литра гориво.

- Mini Cooper Clubman е екипиран с 1.6 литров бензинов мотор с мощност 120 к.с. при 6000/мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9.8 сек, максималната скорост е 201 км/ч. Средният разход на гориво на тази модификация е 5.5 литра на 100 км, а емисиите на CO2 са 132 г/км.

-MINI Cooper D Clubman е екипиран с четирицилиндров common rail турбодизелов двигател с работен обем от 1560 см3. Максималната мощност на агрегата е 110 к.с. при 4000/мин, максималният въртящ момент от 240 Нм се достига в диапазона 1750–2000/мин. Дизеловата версия на Clubman се ускорява от 0 до 100 км/ч за 10.4 сек и е може да развие 193 км/ч. Средният разход на гориво е само 4.1 литра на 100 километра, а емисиите на CO2 са 109 г/км.

Една от най- характерните особености на Mini Clubman е новаторският замисъл при конструирането на вратите му. Тази неповторима кола се произвежда в специален петместен вариант, като освен обичайните врати в предната част е оборудвана и с допълнителна странична врата. Тя се отваря срещу движението и е разположена от противоположната на шофьора страна. Впечатляват и крилата на двойната врата (split-door) отзад. В действителност двукрилата врата е замислена като препратка към дизайна на класическите модели, предшественици на Mini Clubman.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...