Новият Ford Focus: Поредно признание

Main May 25, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6450 views | no comments

Новата генерация на Focus превърна Ford в първата марка извън луксозния сегмент, която получава две награди Euro NCAP Advanced. Основните "виновници за високото признание за модела са системите за активна безопасност Active City Stop и Lane Keeping Aid.

Успехът на новото поколение Focus е пълен, след като по време на последните тестове на Euro NCAP, той получи върховата оценка от пет звезди за безопасността, която предлага на водача, неговите спътници и пешеходците.

Active City Stop системата на новия Focus е в състояние да следи пътната обстановка пред превозното средство и при необходимост е в състояние да задейства спирачната система автоматично. Технологията е активна при движение със скорост от до 30 км/ч, а покриваното пространство пред автомобила е около 7.6 метра.

С помоща на камера, интегрирана в горната част на предното стъкло, технологията Lane Keeping Aid пък следи пътната маркировка и траекторията на движение на автомобила и при неволно пресичане на осевата линия, предупреждава водача чрез минимално завъртане на волана. При забавяне на адекватна реакция от страна на шофьора, кормилото започва да вибрира.

 
Keywords:   euro ncap, ford
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...