Новият Infiniti Q50: Официално с петзвездна безопасност

Main December 2, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5515 views | no comments

Напълно новият спортен седан на Infiniti – Q50, получи максималната оценка за безопасност от независимия консорциум за краштестове EuroNCAP. Това беше потвърдено днес, в навечерието на официалното паневропейско представяне на автомобила.
Infiniti Q50 заслужи петте си звезди с резултати 86 процента за защита на шофьор/пътници и 85 процента за защита на деца. Моделът, който беше подложен на краштест - Q50 2.2d Premium, се представи добре и в категорията асистенти за сигурност, а включеният в стандартното оборудване „активен“ преден капак беше оценен като ефективен при защитата на пешеходците.
Освен най-авангардните зони на деформация, всеки Infiniti Q50 разполага с функции за безопасност, като: Система за напомняне за предпазните колани на всички седалки; Ограничител на скоростта; Активен изскачащ преден капак; Електронна програма за контрол на стабилността (Electronic Stability Control); Система Active Trace Control; Светодиодни фарове за мъгла отпред и отзад; Система за контрол на налягането в гумите; Асистент за потегляне по наклон; Шест въздушни възглавници; Камера за обратно виждане и сензори за паркиране отпред и отзад.
Гамата на Q50 разполага (в зависимост от модификацията) с няколко прилагани за първи път в света технологии като Direct Adaptive Steering (DAS) - електронна система от тип „drive-by-wire”, която елиминира вибрациите и „тегленето“ на волана при неблагоприятни условия като разбити пътища. Предлага се и система Active Lane Control, която „магнетизира“ автомобила в лентата му на движение, намалявайки необходимостта от постоянни корекции на управлението и помагайки за намаляване на умората при дълги пътувания по магистрала.Видео

 
Keywords:   Infiniti
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...