Новият Mercedes S63 AMG е вече факт

Main June 14, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10835 views | no comments

Mercedes пусна снимки от старта на производствената линия на първата партида W222 Mercedes S-клас. Любопитното е, че между моделите в завода в Синделфинген се забелязва такъв със значително по-агресивна предница и спортен екстериорен пакет.
Да, това е S63 AMG! Емблемата отзад го доказва. Тя е последвана от вариант със спортен пакет AMG. Как разбрахме? S63 AMG не разполага с хромиран елемент, минаващ през средата на въздухозаборниците в долната лява част на бронята.
W221 S63 AMG се задвижваше от 6,2-литров V8 атмосферен двигател, генериращ 525 к.с. и 630 Нм. Очакваме W222 S63 AMG да последва успешната формула на фейслифта E63 AMG, който се задвижва от по-малък 5,5-литров V8 агрегат с два турбокомпресора и мощност от 557 к.с. и 720 Нм.
Тормози ни още един въпрос. Ще продължи ли да съществува бруталният V12 турбоагрегат с 1000 Нм, захранващ предишното S65 AMG?

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...