Новият Qasqhai с технологии от NASA

Main November 7, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9530 views | no comments

Днес Nissan представи дългоочакваното ново поколение на Qasqhai. То напълно се вписва в стила на X-Trail 2014, но към него са добавени и някои по-агресивни детайли, говорещи за по-динамичния характер на модела, който дори малко прилича на купе с четири врати. Въпреки размера и категорията си, разработеният от британски дизайнери SUV е изключително екологичен и вредните му емисии са едва 100 г/км.

Автомобилът е пораснал на дължина с 49 мм и е станал с 20 мм по-широк, но пък с 15 мм по-нисък. Багажникът е с 20 л по-голям от този на стария модел (430 л).

Бордовото табло е абсолютно идентично с това на X-Trail. За изработката на седалките са използвани технологии от NASA. Ще произвеждат автомобила в завода на японската марка в Съдърленд, Великобритания. Първоначално европейските купувачи ще се радват на 1,2-литров бензинов двигател с турбокомпресор и макс. мощност 113 к.с., познат ни от Clio, който ще замени актуалния 1.6-литров мотор.

Четири турбодвигателя, всичките със stop/start система, ще има в гамата. Версията с 4х4 ще се съчетава с 1,6-литровия дизел с макс. мощност 128 к.с., куплиран с новата автоматична трансмисия Xtronic CVT.

Докато най-сетне се появи гореща Nismo версия на Qashqai, ще трябва да се задоволим с топ варианта с 1,6-литров турбомотор с макс. мощност 148 к.с., но той ще се появи на пазара не по-рано от следващото лято.



 
Keywords:   nissan
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...