Новият S Клас идва през август

Main February 25, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2540 views | no comments

Миналата година се заговори за новата 9-степенна автоматична трансмисия на Mercedes-Benz. Добрата новина е, че тя ще дебютира заедно със следващата S Класа и ще бъде представена официално на 15 май на специално VIP събитие в Германия. Производството на луксозния седан започва от август тази година, а световната му премиера ще се състои през септември. Базовият модел ще бъде последван и от S550 4MATIC през октомври, а през ноември идва и S63 AMG 4MATIC.

Каросерията, предната част и покривът ще бъдат частично изваяни от алуминий и ще се предлагат в три цвята – сребрист (Diamond Silver), черен (Ruby Black) и син (Anthracite Blue).

В интериора централно място ще заемат два 12,3-инчови дисплея, единият на инструменталния панел, а другият като дисплей на бордовата информационно-развлекателна система COMAND.

Купувачите ще избират между всякакви видове кожа и дърво. Освен това компанията е разработила нова система за филтриране на въздуха, т.нар. Air Balance Package. Тя пречиства, йонизира и ароматизира въздуха.

Сред технологиите за безопасност в новия флагман са многото монтирани камери, които сканират пътя за хора и животни с асистента за нощно виждане. Когато системата Magic Body Control открие неравности по асфалта, тя подготвя окачването да поеме предизвикателството.

Името на новия 9-степенен автоматик е 9G-Tronic. Той е разработен като наследник на актуалната 7-степенна предавателна кутия. Призванието на новата трансмисия е да подобри икономията на гориво и да осигури още по-плавна и спокойна езда. Предавателната кутия ще бъде монтирана надлъжно и ще се съчетава с всеки двигател. След дебюта си в S Класата тя ще се появи и в останалите представители от гамата на Mercedes-Benz.

Моделът ще се спряга в четири различни варианта за каросерията. Първият ще се доближава максимално до актуалната S Класа и ще бъде с две различни по дължина колесни бази, следващият ще бъде просторно купе, което ще замени CL-Класата, третият ще бъде лимузина в стила на 600 Pullman от 60-те години, а четвъртият ще е производствена версия на концепцията Ocean Drive, показана в Детройт през 2007 г., иначе казано - масивен кабриолет с четири врати.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...