Новият Tiguan харчи едва 5,3 л/100 км

Main May 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6755 views | no comments

Новият Tiguan дебютира с дизайн, подобен на този на по-големия SUV - Touareg. Зад облика му стои подписа на Валтер де Силва, прочул се с редица успешни разработки за VW Group. Автомобилът е удобен за града и е обзаведен със система Stop/Start, която пести гориво. Багажникът вече е 1510 л, освен това към него можем да прикачим и ремарке с товар до 2500 кг. Продажбите му в Германия започват от средата на юни, а в останалите страни моделът ще дебютира от август.
Размерите на новия Tiguan са дължина 4433 мм, широчина с огледалата 2041 мм, 1703 мм височина и колесна база 2604 мм.
Обновеният SUV може да бъде поръчан в две различни версии, едната от които е с фирмен тунинг за повече офроуд възможности. Видимата разлика между модификациите е в предната част на автомобила.
В Tiguan шофьорът вече ще разчита на система, която различава умората и с електронно заключване на диференциала XDS.
Три от седемте двигателя, предлагани в Европа, са ново попълнение в гамата. Бензиновите са четири на брой, TSI с работни обеми между 1,4 до 2,0 л, а мощността им варира между 122 к.с. и 210 к.с. Трите дизела съответно разполагат с мощности от 110 к.с. о 170 к.с. Като опция производителите предлагат 7-степенна предавателна кутия с два съединителя DSG. Стандартната версия разчита на 6-степенна механична.
Една от най-икономичните версии е 2.0 TDI 4MOTION BlueMotion с мощност от 140 к.с. Средният разход с този мотор е едва 5,8 л/100 км. Този факт нарежда модела сред най-икономичните представители на категорията SUV в света. Моторът може да бъде съчетан и с предно предаване, и тогава разходът пада до 5,3 л/100 км.
Засега цените все още не са обявени.

 
Keywords:   tiguan, touareg, tsi, volkswagen, xds
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...