Новият Toyota Yaris с 5 звезди от Euro NCAP

Main November 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4890 views | no comments

Новият Yaris бе отличен с максималните 5 звезди от Euro NCAP като продължи традицията всяко поколение на модела да постига безкомпромисна сигурност.
Купето на автомобила е проектирано така, че ефективно да разсейва енергията при челен, страничен и заден удар, което спомага за намаляване на деформацията на купето. В случай на челен сблъсък, деформацията на купето се намалява чрез абсорбиране и разсейване на ударната енергия от предната броня през предния пояс, предните колони, страничните прагове и дъното на шасито.
За увеличаване на безопасността при страничен удар при новия Yaris са въведени конкретни решения за сигурност като инсталирането на усилени шини в праговете, за да се гарантира ефективното разсейване на енергията при удар и за да се предпазят праговете от пречупване. Абсорбиращи енергията греди са монтирани и във вратите на автомобила, което допълнително намалява последствията от страничен сблъсък.
Новият модел е оборудван със 7 въздушни възглавници: за водача и пътника до него, за коленете на водача, странични възглавници за предните места и въздушни завеси за предните и задните места. Новите странични възглавници за водача и спътника са двукамерни, за да осигурят по-висока степен на защита с по-големия си обем.
Yaris използва редица нововъведения, за да минимализира евентуално нараняване на пешеходци при удар. Енергопоглъщащите материали, от които са произведени броните, спомагат за намаляване на енергията от удар в областта на краката. За защита на тялото и главата, предния капак е оребрен така, че да се огъва и да поглъща енергията при съприкосновение.
Пасивната безопасност се допълва от пълен набор от активни системи за сигурност, като ABS, електронно разпределение на спирачното усилие (EBD), система за стабилност в завой (CSC), спирачен асистен (BA), система за контрол на сцеплението (TRC) и система за контрол на стабилността (VSC).
Публикуването на отличната оценка на Yaris от EuroNCAP съвпада с друго важно събитие за модела - на 28.10.2011 от поточните линии слезе дву-милионният Yaris, а TMMF (Toyota Motor Manufacturing France) навърши 10 години! Производството на първият Yaris започна през 2011 във завода на Toyota във Валенсия, Франция, а 10 години и 3 поколения по-късно достигна 2 милиона екзепмпляра.

 
Keywords:   euro ncap, toyota, yaris
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...