Новият състезател на Caterham вдига 100 км/ч за 2,5 секунди

Main January 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2007 views | no comments

Caterham официално разкри новия SP/300.R по време на изложението за състезателни автомобили в Бирмингам Autosport International (13-16 януари).
Разработен съвместно с Lola, новият състезател е с аеродинамичен дизайн, с преден сплитер, огромно задно крило и плоско шаси. Въпреки дръзкия си стил, олекотените панели на каросерията могат да бъдат демонтирани от един механик, вместо обичайните двама или трима.
Мощта се осигурява от средноразположен 2,0-литров Ford Duratec двигател с компресор, генериращ точно 300 к.с. Моторът е куплиран с полуавтоматична FTR трансмисия, която позволява на 600-килограмовият състезател да ускори от 0 до 100 км/ч за около 2,5 секунди и да достигне 274 км/ч максимална скорост.
Предната част на Caterham SP/300.R е специално съобразена с правилата за безопасност. Това означава, че моделът разполага с елементи като интегриран ролкейдж, 6-точкови колани, пожарогасител и ключ за изключване подаването на гориво. Други подобрения включват тръбно алуминиево шаси, изцяло състезателно окачване (с демфери на накрайниците на кормилната щанга и регулируеми по височина амортисьори), спирачки AP Racing и поръчкови гуми Cooper.
Според Ансар Али, управляващ директор на Caterham „Моторните спортове не са само част от историята на Caterham, това е била жизнената сила, преминала в характер на нашите автомобили – състезателни модели за пътя”.
Производството на Caterham SP/300 R е ограничено до 25 броя годишно, като цените започват от 60 000 лири.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...