Новият флагман на Lexus ще е по-драйвърски

Main August 2, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9555 views | no comments

Lexus официално представи своя флагман – новото поколение на LS. Той е изграден на основата на модернизирата платформа на предшественика си и е с подобрени мотори, предният капак е станал релефен, нова е и радиаторната решетка.
Каросерията е била усилена допълнителна, пренастроени са окачването, кормилното управление, спирачките и др. Производителите обещават един доста по „драйвърски“ LS.
Както и предишното поколение, флагманът ще се предлага в три базови версии – със задно предаване, с 4х4 и хибрид. Първите два варианта ще са с бензинов V8 мотор с 4,6-литров работен обем и мощност 386 или 360 к.с., куплиран с 8-степенен автоматик. Версията с 4 задвижващи колела ще е с Torsen диференциал.
От 0 до 100 км/ч седаните с двигатели с вътрешно горене ще ускоряват за 5,4 и 5,6 сек (за 4x4). Ще можем да ги поръчваме и с удължена с 12,5 см база, а късата ще се предлага с обикновено и пневматично окачване.
Освен това „късият“ LS за първи път ще се предлага с пакет F Sport, което означава – по-агресивни аеродинамични елементи по каросерията и пренастроено и понижено с 10 мм окачване.
Спортният вариант ще е и с 19-инчови джанти, спирачки Brembo, самоблокиращ диференциал на задния мост и спортни седалки.
Списъкът от опции е значително обогатен, и в него вече присъстват екстри като светодиодни фарове. Обикновените обаче са се научили да се превключват автоматично от къси на дълги и обратното. В базовото обзавеждане влиза и система за следене на мъртвата точка, адатптивен круиз-контрол и система за минимизиране на последствията от авария, 4-зонов климат-контрол и аудиосистема Mark Levinson.
Промените са обхванали и интериора – предният панел е с огромен 12,3-инчов дисплей с мултимедиен комплекс Lexus Enform с достъп до интернет.
Хибридът LS 600h ще съчетава бензинов V8 с 5,0-литров работен обем и чифт електромотори. Сумарната мощност на системата е 438 к.с. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 5,5 сек, а предварително обявеният разход на гориво в смесен цикъл е малко под 12 л/100 км.


 
Keywords:   lexus, torsen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...