Ново предприятие на групата GEFCO осигурява транспорт между Европа и Азия

Main April 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2395 views | no comments

GEFCO, международната логистична група и SRR, водеща и бързоразвиваща се жп компания в Латвия, подписаха договор за създаване на Евроазиатски мултимодален алианс (ЕММА). Френско-латвийската джойнт венчър компания, регистрирана на 29 март 2011 г., предлага мултимодални транспортни услуги между Латвия и Централна Азия.
GEFCO има широка мрежа в Европа и Южна Америка, а развитието на групата продължава и на изток, в услуга на производителите. След като се установи в Латвия, компанията учреди и филиал в Казахстан (Алма Ати), където бурно се развива търговията с Европа. SRR вече е лидер в мултимодалните потоци от Казахстан към Латвия.
Акционерно дружество SRR e сред водещите жп компании в Латвия с ключови клиенти от минната и фабрична индустрия, както и големи фирми-износители.
От SRR приемат с интерес предложението от страна на GEFCO за стартиране на съвместна структура. Дейностите на SRR са с фокус върху износни пратки със суровини от Азия и най-вече контейнеризация на руда и благородни метали, докато дейността на GEFCO в Латвия е ориентирана към внос на крайни продукти.
Това е партньорство, от което печелят и двете фирми, както обяснява Евгени Слобин, председател на УС на SRR: „Тази консолидация ще ни позволи да постигнем максимална ефективност на мобилните ни жп съоръжения и в употребата на оборудването ни, а резултатът ще е оптимизация на логистичните процеси по доставката. Обединяването на линиите за износ и внос ще увеличи конкурентоспособността на латвийския коридор, което ще доведе до положителни икономически ефекти за нашите клиенти”.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...