Новото BMW X3 с приза „4х4 автомобил за 2011 година” от Auto Bild

Main March 25, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1835 views | no comments

Източник: www.bmw.bg

Благодарение на впечатляващото си представяне на международните автомобилни пазари новото BMW X3 бързо се превърна в сензацията в своя сегмент. Най-новото доказателство за изключително високата популярност на новото BMW X3 е победата в конкурса 4х4 автомобил за 2011 г., проведен от специализираното автомобилно списание Auto Bild Allrad". Успехът в допитването до читателите на най-голямото европейско специализирано издание за автомобили с двойно задвижване е втората поред победа на новото BMW X3 през тази година. Само преди няколко седмици читателите на списание Off Road" отличиха този Sports Activity автомобил с титлата Високопроходим автомобил на годината. Благодарение на този двоен успех новото BMW X3 още скоро след представянето си тръгва по следите на своя предшественик, който спечели отличията на двете специализирани издания за 2006 и 2007 г.

Читателите на Auto Bild Allrad" за 11-ти път определят своя фаворит сред предлагащите се на германския автомобилен пазар модели. Те трябваше да избират между 130 автомобила с двойно задвижване, разпределени в 9 категории. Новото BMW X3 категорично зае първото място в своя клас Високопроходими автомобили и SUV с цена между 25 000 и 40 000 евро. Свързаната с това титла 4х4 автомобил на 2011 г. бе връчена тържествено на 24 март 2011 г. във Франкфурт.

BMW X3, което се предлага от ноември 2010 г., съчетава впечатляващ дизайн, уникална комбинация между спортен дух и ефективност, както и най-големия и гъвкав багажник сред конкурентите си. Моделът отново поставя стандарти по отношение на радостта от шофирането, всестранните възможности и премиум-качеството.

В сравнение с предишния модел, с който BMW наложи концепцията Sports Activity Vehicle в този клас автомобили, новото BMW X3 предлага значително повече място в интериора, още по-ефективни двигатели и оптимизиран комфорт на возене, както и разширен избор от иновативно оборудване. Новото BMW X3 впечатлява с изключителен комфорт при пътуване и изискана атмосфера както на предните, така и на задните седалки. Благодарение на багажника с вместимост между 550 и 1600 литра и делимата и сгъваема в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка новото BMW X3 може да се похвали с най-високите транспортните възможности в своя сегмент.

Към пролетта на 2011 г. гамата от двигатели на новото BMW X3 включва два бензинови и два дизелови двигателя с мощности между 135 кВт/184 к.с. и 225 кВт/306 к.с. В зависимост от двигателя новото BMW X3 или серийно, или опционално се оборудва с 8-степенна автоматична трансмисия. Още по-оптимизирана е и уникалната, интелигентна система за двойно задвижване BMW xDrive. Електронно управляваното разпределение на мощността осигурява не само уверено сцепление и максимална стабилност при хлъзгава настилка, но и ненадмината динамика на пътя, с което се гарантира уникалното изражение на типичната за BMW радост от шофирането. Новото BMW X3 има категорична преднина пред конкурентите си и благодарение на всеобхватния избор от иновативно оборудване като асистиращи системи и мобилните услуги на BMW ConnectedDrive. По този начин новото BMW X3 се превръща в единствения водел в своя клас, който може да бъде оборудван с Head-Up дисплей и който позволява достъп до интернет в автомобила.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...