Новото Picanto върлува по улиците на София

Main May 20, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10580 views | no comments

Журналисти тестваха възможностите на новия Kia Picanto вчера по улиците на София и край Панчаревското езеро. Корейската „люта“ чушка дебютира с атрактивен дизайн и компактни размери. Автомобилът вече е украсен с новата емблематична за Kia радиаторна решетка, която му придава вид на агресивно тигърче. Релефът по калниците и вратите вае една „мускулеста“ каросерия с доста по-спортни контури. Дръжките са оформени като ръкохватки. Задната част на автомобила е разделена на 2 части като при Sportage.
Фаровете са в два възможни варианта, но и двата с по два рефлектора.
Спортните мотиви са пренеси и в интериора. Изключително удобният 2-спицов волан с електроусилвател може да бъде и мултифункционален при по-високите нива на обзавеждане. Вътре в автомобила ни посрещат изключително приятни материали, множество ниши за съхранение на предмети, а USB и aux. портовете са част от стандартното обзавеждане. По-луксозните версии ще ви изненадат с кожен салон и декорации на волана и централната конзола. Трите кръгли циферблата зад волана могат да бъдат стандартни или електролуминисцентни. Предвиден е и индикатор за смяна на предавката.
Макар и компактен (с дължина от 3,60 м, широчина 1,60 м без огледала и височина 1,48 м) новият Picanto предлага едно от най-доброто вътрешно пространство в сегмента си благодарение на увеличената си колесна база. Автомобилът е на второ място в сегмента си по обем на багажника – 200 л по VDA.
Три са двигателите, с които Picanto ще изкушава във времена, когато цените на горивата са нечувано високи. Два от тях са 3-линидрови. Базовият е 1,0-литров бензинов с макс. мощност 69 к.с. при 6200 об/мин и макс. въртящ момент от 95 Нм при 3500 об/мин. С него вредните емисии са в размер на едва 99 г/км CO2, а в екологичен режим – 95 г/км. Средният разход с него е 4,2 л/100 км. По-мощен е газовият мотор (82к.с.), който всъщност работи и с бензин, като за целта разполага с допълнителен 10-литров резервоар за това гориво. Той изразходва 5,9 л/100 км. Единственият 4-цилиндров мотор в гамата е с работен обем от 1248 куб. смз и развива макс. мощност от 85 к.с. при 6000 об/мин. Въртящият му момент съответно е 121 Нм при 4000 об/мин.
Предавателните кутии са 5-степенни механични.
Голямото предимство на модела е, че ползва 7-годишна гаранция. Цените започват от 18 965 лв. с ДДС.
По време на теста Picanto се оказа достатъчно маневрен в пиковите часове по тесните централни софийски улици, но и достатъчно удобен и стабилен по лъкатушния път в посока Кокаляне.

 
Keywords:   kia, kia picanto
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...