Новото Picanto на Kia идва през май

Main March 25, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1900 views | no comments

-Може би ще видим и новата Optima на софийското изложение

Официалният вносител на Kia в България- КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ, обяви, че изцяло новото поколение на хитовия за марката компактен модел Picanto ще отбележи своята публична премиера по време на тазгодишното издание на автомобилния салон в София (11 до 19 юни в Интер Експо Център). Други интересни новости за тази година, са свързани с очакваните премиери на новите Rio и Optima, като от родното представителство на марката изразиха сериозни надежди, че Optima също ще зарадва посетителите на софийското изложение.

Новата Kia Picanto, която за първи път ще се предлага в две различни версии на купето- с три и с пет врати, отбеляза световната си премиера по време на международното изложение в Женева през март тази година. В България, цената на автомобила започва от 15 800 лв без ДДС.

С по-голяма дължина и междуосие от актуалната си версия, новото Picanto на Kia обещава повече пространство за пътниците и увеличен с 27% товарен обем. Бъдещите собственици на Picanto ще могат да избират между четири изцяло нови двигателя, три от които трицилиндрови, еднолитрови. Четвъртото предложение е четирицилиндрово, с работен обем от 1.2 литра. Максималните мощности на моторите са в границите 69- 85 консик сили, а максималният им въртящ момент варира от 94 до 121 Нм. Отделяните Со2 емисии са от 95 до 105 грама на километър, а средният разход на гориво е от 4.2 до 5.9 литра на 100 километра.

Новото Rio пък ще се предлага във версии с три, четири и пет врати, а клиентите ще могат да избират между няколко високо ефективни задвижващи агрегата. Работните обеми да двигателите ще варират от 1.1 до 1.6 литра, а максималните мощности от 70 до 140 консик сили.

Междуосието на новото поколение на Kia Rio е със 7 сантиметра по-голямо от това на предшественика си, което е гаранция за по-голям интериорен простор. Товарното отделение на версията хечбек е 292 литра, а при седана е 390 литра. Автомобилът е с увеличена с 5.5 см дължина, намалена с 1.5 см височина и с увеличена с 2.5 см ширина.

 
Keywords:   kia, kia picanto, rio
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...