Обама подготвя допълнителна помощ - Президентът решен да повдигне автомобилната индустрия

Main November 9, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1190 views | no comments

Въпреки че администрацията на Буш отказа на Голямата тройка от Детройт малолихвени заеми, сегашният нов президент, Барак Обама, подкрепи идеята да направи тази услуга на автомобилните производители по време на своето управление. Обама не е променил изказванията си, откакто спечели победата на 4 ноември, като по време на първото си телевизионно интервю в ролята си на президент той каза, че са нужни повече заеми за индустрията.

В телевизионното си интервю Обама разкри, че вече е поискал от своя екип от съветници да намерят повече начини за помагане на автомобилната индустрия. Въпреки че Обама не навлезе в детйали по отношение на плановете си, той нарича автомобилната индустрия „гръбнакът на американската индустрия”.

Проблемът за икономическата помощ към автомобилната индустрия може да бъде адресиран по време на сесията на Конгреса – която ще започне на 17 ноември. И Обама се закле, че проблемът с помощта към автомобилната индустрия е един от основните приоритети на новата му администрация, ако не бъде решен от Конгреса.

Вече 25 милиарда долара са били насочени към автомобилната индустрия, като тези средства ще бъдат ползвани предимно за развиване на ефективни екологични автомобили. Но както показват днешните заглавия, автомобилната индустрия сериозно се нуждае от допълнителна помощ, за да оцелее.

Допълнителна информация за Обама: Барак Хюсейн Обама II е американски политик, сенатор от щата Илинойс в Сената на САЩ, избран за 44-ти президент на САЩ от Демократическата партия на 4 ноември 2008 г. Барак Обама е първият афроамериканец, който е избран за президент на САЩ, както и първият, номиниран от голяма политическа партия за този пост.

Обама е роден в Хонолулу, Хаваи през 1961 година. Неговите родители се запознават по време на следването си там. Баща му Барак Обама-старши е от Кения, а майка му, Ан Данъм, е бяла американка от Уичита, Канзас. Те се разделят, когато той е на 2 години и по-късно се развеждат. Бащата на Обама се завръща в Кения и успява да види сина си само още веднъж, преди да загине в автомобилна катастрофа през 1982 година. След развода им майка му се омъжва повторно и цялото семейство се премества в родната му страна, Индонезия. Там Обама посещава училища в Джакарта, докато навършва 10 години.

След това се завръща в Хонолулу, където живее с родителите на майка си до завършването на средното си образование през 1979 година. Майката на Обама пристига в Хаваи през 1972 година за няколко години, но се връща обратно в Индонезия, за да завърши докторската си дисертация там. Тя умира от рак на яйчниците през 1995 година. Неговата баба по майчина линия умира само един ден преди изборите през 2008 година.

След гимназията Обама се премества в Лос Анджелис, където учи 2 години в университет. После се прехвърля в Колумбийския университет в Ню Йорк, където изучава политология и специализира международни отношения. Обама завършва университета през 1983 година и започва работа. Премества се 4 години по-късно в Чикаго, където ръководи проект за развитие на местна църковна структура, обхващаща 8 католически епархии.През 1988 Обама е приет в Харвардски университет със специалност право. След завършването на Харвардския университет през 1991 се завръща в Чикаго.

През 1992 Обама започва да преподава конституционно право в Чикагския университет, където първо преподава като лектор (1992-1996), а по-късно като старши лектор (1996-2004). Успоредно с това работи в правна кантора, чиято дейност е съсредоточена в областта на гражданските права и икономическите взаимоотношения, до 2002 година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...