Осъдиха Kia за $ 40 милиона в Щатите

Main July 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4725 views | no comments

Никакви пари не могат да върнат загубен роднина, но съдът в град Мобайл, Алабама реши, че компенсация от 40 милиона долара за смърта на шестнадесетгодишната Тифани Стъблър ще помогне на семейството й да се справи донякъде със загубата и ще убеди автомобилните производители да не пускат на пазара дефектни изделия, които причиняват трагедии.

Стъблър е загинала през 2004-а, когато нейната Kia Sephia, производство 1999-а се е преобърнала и момичето е изпаднало от колата. Според показанията на свидетели, тя е била с поставени предпазни колани. Роднините на Тифани завели дело срещу производителя, когато разбрали, че компания Kia още в декември 2002-а е знаела за дефект на закопчалката на колана при моделите Sephia и Sportage, произведени в 1999-а и 2000-а, но не е прибрала дефектните автомобили чак до август 2004-а.

"Клиентът ми е купил автомобил, убеден от продавачите, че е безопасен, и го е подарил на дъщеря си за рожденния й ден" - разказва Скип Финкбонър, адвокат на семейство Стъблър. - "Най-ужасното в тази история е че хората с подобни коли са ги карали още година и половина преди да ги повикат във фирмените сервизи да им оправят коланите. И за да се случи това трябаваше да загине дъщерята на моя клиент!"

Независимо от писъдата Kia отказва да признае вината си в случая. В заявление, изпратено по електронната поща се изявява намерение да се оспори съдебното решение: "Kia Motors America е разочарована от решението на съда. Това, наистина е трагично произшествие, но нашата позиция остава неизменна - смятаме, че водачът на транспортното средсдтво не е бил с поставен колан. Ще обжалваме решението на съда с цел да го отменим на по-висока инстанция".

 
Keywords:   kia, kia sephia, sephia
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...