Откриват завода на Renault в Танжер идния четвъртък

Main February 9, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2795 views | no comments

Заводът на Renault в Танжер ще бъде открит официално идния четвъртък от Карлос Гон, глава на компанията, и крал Мохамед VI, държавен глава на Мароко.
Новата фабрика ще отвори много нови работни места в страната в автомобилния сектор. Тази тема кара доста хора от бранша във Франция да скърцат със зъби. „Режията“ е инвестирала 1 милиард евро в мароканския завод. Държавата всячески е улеснила откриването му и дори е освободила Renault от данъци за срок от пет години. В размер на 400 000 единици годишно е капацитетът на фабриката. Първият автомобил, който ще започне да бъде произвеждан там е Dacia Lodgy. В предизборния за Франция период някои от канидатите за президент наблягат на „промоциите“ за колите Made in France. Карлос Гон обаче настоява за отварянето на заводи в страни, които правят всичко възможно, за да приемат производителя. За да се защити, той е потвърдил, че всеки излязъл от завода в Танже автомобил ще носи на Франция по 800 евро.


 
Keywords:   renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...