Отново победа за мс Стоян Апостолов

Main August 25, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1727 views | no comments

Старата риба си е хитра риба и винаги взима своето. Тази "народна" мъдрост доказа за пореден път мс Стоян Апостолов от Бургас, който за пореден път взе своето в любимата си дисциплина раликроса. "Рибата", както приятелски му казват колегите, изненада за пореден път с добра тактика - не се напъваше особенно много, когато не е нужно и се поизпоти когато трябваше. Не отстъпват на тактическите и стратегическите умения на Апостолов - изненада конкурентите с нова кола за нашия рали-крос Субару Импреза, закупено на много добра цена в съседна Турция. Автомобил, който, заедно с огромния му опит ще му осигури още поне година-две на върха в дисциплината.

Град Криводол се очертава като втория голям център на авто и рали кросовете след доайена в дисциплината - Ловеч. Криводолската общественост начело с кмета на общината дават мило и драго за развитието на дисциплината и са спретнали образцов мотостадион, даващ възможност на многохилядната публика да следи напълно събитията по трасето.

Направиха и нещо уникално - едновременното провеждане на кръгове от двете "сестрински" дисциплини на спортния автомобилизъм - авто и рали кроса. Усилията им бяха уважени от състезателите - на старта се явиха доста автомобили - 27 участника в рали-кроса и 21 в автокроса.

Състезанието стана малко длъжко, но това пък дава възможност да се помисли за разделянето на двете дисциплини в различни седмици и месеци, за да могат криводолци два пъти в годината да имат възможност да се наслаждават на уменията и мъжката борба на съвременните рицари на волана.

След маратонската двудневна борба с победа в рали-кроса се поздрави Стоян Апостолов, а в малката група на автокроса - до 1600 куб.см първи стана Георги Кърджиев, син на ветерана Тодор Кърджиев, който също се качи на почетната стълбичка, заради третото си място в големия клас над 1600 куб.см. За жалост местната "острилка" Александър Атанасов остана на второ място в големия клас на бъгитата, изпреварен от шампиона Христо Александров.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...