Офертата на Magna за Opel

Main May 25, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1377 views | no comments

Magna International Inc., най-големият производител на компоненти за автомобили в Канада разкри подробности около офертата си за поделението Opel на General Motors. Според офертата GM и руските партньори от АвтоГАЗ ще имат по 35% в новата структура, Magna ще вземе 20% и работниците в Opel ще притежават 10%.

Зам-босът на Magna Зигфрид Волф каза, че компанията иска да остави работещи всичките четири немски завода на Opel и че ще се постарае да избегне масови съкращения на работни места, две условия, които бяха обявени за ключови от германското правителство. В същото време представителят на Magna не даде никакви гаранции за бъдещето на заводите в Англия и Белгия. Magna ще остави и сегашното ръководство на марката да управлява новата групировка.

Освен Magna оферти за Opel са направени от Fiat S.p.A. и белгийската индустриална холдингова компания RHJ International.

Според Kaрл-Теодор цу Гутенберг, икономическият министър на Германия, решението за бъдещето на Opel ще бъде взето през следващата седмица. Magna засега е фаворит на немското правителство, което иска осигуряване на максимално възможен брой работни места и запазване на производствените мощности във федералната република.

GM търси сериозен партньор за европейския си бизнес, като се нуждае от 3.3 милиарда евро като инжекция за евроактивността си. Решението кой да е партньор ще е на GM, но под известна диктовка на немското правителство.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...