Падат продажбите на Porsche заради остарялото 911

Main August 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9550 views | no comments

Световните продажби на Porsche AG през юли 2011 г. се паднали с 4% и възлизат на 10 722 автомобила при 11 169 до края на юли 2010 г. Най-силно са се свили продажбите на луксозни спортни автомобили в Европа през миналия месец, където са били продадени общо 3475 броя Porsche при 5631 година по-рано. За сравнение, в САЩ продажбите са останали на същите нива както и преди, а в Китай са скочили петкратно. Спадът на световните продажби на марката е фиксиран за първи път от май 2010 г., предаде агенция Bloomberg.
От Porsche обясняват тревожните резултати като следствие от морално остарялото актуално поколение на модела 911, чието потребителско търсене непрекъснато намалява. Компанията разчита да промени негативната тенденция с началото на продажбите на обновеното 911, чиято премиера ще се състои през септември на автомобилния салон във Франкфурт. Едновременно с това сериозен принос ще внесат и продажбите на новия седан Panamera, който в скоро време ще получи дизелова и хибридна версия.

 
Keywords:   bloomberg, Porsche, porsche ag, 911
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...