Пайкс Пийк 2011: Отличен дебют за Dacia Duster

Main June 29, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2670 views | no comments

Състезателната версия на Dacia Duster направи отличен дебют по време на тазгодишното издание на легендарното високопланинско състезание Пайкс Пийк. Пилотът на Duster No Limit- Жан-Филип Дейро, успя да се класира на трето място, като пропусна пред себе си само утвърдените Нобухиро Таджима (Suzuki SX4) и Рийс Милън (Hyundai RMR PM580).

Състезателната Dacia Duster No Limit идва с уникална конструкция и задвижващ агрегат с максимална мощност от 850 конски сили. Двигателят е 3.8 литров, V-образен, шестцилиндров (от Nissan GT-R), предавателната кутия е роботизирана шестстепенна, а аеродинамичният пакет на колата е оптимизиран във въздушен тунел.

Duster No Limit е проектиран и направен от Tork Engineering, а двигателят е доработен от Sodemo, като всичко е съгласувано с Renault Sport Technologies.

Победителят Таджима постави нов рекорд на трасето на Пайкс Пийк, като го покри за 9 минути и 51 секунди. Милън спря хронометрите на 10 минути и 9 секунди, а Дейро измина почти 20-те километра на отсечката за 10 минути и 17 секунди.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...