Париж 2008: Световни и Европейски премиери на Chevrolet

Main October 2, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1417 views | no comments

Световна премиера: Напълно новият седан Cruze
Динамичната, наподобяваща купе с четири врати стилистика поставя нови, по-високи стандарти по отношение на дизайна сред достъпните продукти на компактния автомобилен клас. Влизащ в продажба в Европа от месец март следващата година, Cruze прави драматично нова интерпретация на традиционните седани и е носител на новата глобална дизайнерска стилистика на Chevrolet, която става отличителен белег на всички нови продукти със златната емблема-папийонка на радиаторната решетка.

Другите отличаващи автомобила дизайнерски елементи са разделената на две предна част на автомобила, вдлъбнатата повърхност под долния ръб на страничните прозорци и типичното за Chevy оформление като двоен кокпит на арматурно табло.

Световна премиера: Компактният многофункционален автомобил Orlando
Сигнализиращ за навлизането на Chevy в сегмента на компактните седемместни многофункционални автомобили (MPV сегмент), изложбеният модел Orlando изследва възможностите за съчетаване на характерните черти на SUV, семеен ван и комби в едно цяло. Мускулестата стойка му придава вид на спортен утилитарен автомобил SUV, но в същото време предлага динамика на шофирането и поведението на пътя, отлична икономия на гориво и лесен достъп до купето благодарение на основаната на лек автомобил архитектура.

Интериорното оформление предлага адаптивно, амфитеатрално разположение на седалките в три редици и едно от най-добрите в класа на компактните семейни ванове товарно пространство.

Европейска премиера: Прероденият Chevrolet Camaro
GM възражда този модел със статут на икона с методите на модерната стилистика, като едновременно с това остава верен на характерното му излъчване. Със своята мощна, смръщена осанка и нови дизайнерски елементи, новото Camaro преоткрива богатото си наследство без да залита към силно ретро нюанси.

Безкомпромисният 6,2 литров V8 двигател с 400 к.с./ 294 кВт има възможност да изключва част от цилиндрите (Active Fuel Management) и гарантира динамика, съответстваща на визията на автомобила.

Европейска премиера: Готовият за производство Chevrolet Volt
Завършената, готова за производство версия на Chevrolet Volt е четириместен електромобил с възможност за удължаване на автономния пробег E-REV (Extended-Range Electric Vehicle) и със задвижване на предните колела по електрически път във всички условия на движение и по всяко време. При напълно заредени литиево-йонни батерии автомобилът може да измине разстояние до 60 км (според изискванията на стандарта MVEG).

При по-дълги разстояния се включва двигател, който може да използва за гориво обикновен бензин или смес от бензин и етанол E85 и играе ролята на удължител на пробега, генериращ допълнителна електрическа енергия.

Уникалната от аеродинамична гледна точка стилистика допринася за още по-голямата икономичност и динамично представяне на автомобила. Според изчисленията на специалистите от GM, водачите, които изминават средно по 100 км дневно, могат да спестят около 2 000 литра бензин всяка година в сравнение с автомобил с подобни размери и среден разход от около 7,8 л/100 км.

 
Keywords:   chevrolet, Chevy, mpv
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...