Пешеходна въздушна възглавница

Main July 13, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3910 views | no comments

Смъртните случаи на пешеходци по света представляват значителен процент от всички произшествия с фатален край по пътищата. Според източници в Европа те са над 14%, в САЩ над 10%, а в Китай около 25%. Няма автомобилна марка на света, която да не обръща внимание на този факт и която да не предприема нещо за намаляването на нараняванията между хора и автомобили. Предните капаци и престилки са претърпели значителни промени през последните години с цел омекотяване на удар с пешеходец. За съжаление нараняванията на главата в предното стъкло са най-фатални. Volvo вече има решение на този проблем.

Пешеходна въздушна възглавница.

Тя е позиционирана в кожуха между предното стъкло и предния капак и се надува при специфични обстоятелства. За да се задейства системата, автомобилът трябва да се движи в диапазон от скорости, типични за градски условия. Набор от сензори засича близостта на пешеходец, след което задният край на предния капак се изтласква нагоре, а въздушната възглавница, предпазваща главата на пешеходеца, се надува. Очакванията са в Европа тази технологията или подобна на нея да се използва от повечето автомобилни марки, а в близко бъдеще да намери своя път и в други пазари.



Видео

 
Keywords:   volvo
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...