Пикапът на VW пристига у нас за Пловдивския панаир

Main September 3, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1341 views | no comments

Новият пикап Amarok ще дебютира на щанда на Volkswagen по време на Пловдивския панаир от 27 септември до 3 октомври 2010 г. Моделът дава начало на четвъртата продуктова линия на лекотоварните автомобили от марката след Caddy, Transporter и Crafter.
Amarok вече доказа качествата си като съпровождащ автомобил на тазгодишното издание на рали „Дакар". Той премина всички етапи на дългото близо 9000 км трасе с надморска височина до 4500 м през Аржентина и Чили.
Моделът ще се предлага на българския пазар с двигатели 2,0 TDI Common-Rail от последно поколение и две мощности - 122 к.с. и във вариант с BiTURBO, чиято мощност възлиза на 163 к.с., като въртящите моменти са съответно 340 Нм и 400 Нм.
За първи път в сегмента Amarok ще предложи освен стандартната схема за задвижване на един пикап от такъв клас (задно с допълнително включване на преден мост и понижаващи предавки) и нова система за перманентно задвижване на четирите колела. Предлагат се и два типа окачване - комфортно и Heavy Duty.
Първите активни доставки на автомобила у нас ще започнат от началото на 2011 г. Непосредствено след старта на продажбите на вариантите с двойна кабина Amarok ще бъде разширен като предлагане и с вариант на единична кабина. Ширината на каросерията на този автомобил ще позволява дори напречно натоварване на европалети.
Предвидени са както няколко версии за офроуд изпълнение и защити под и по каросерията, така и стилизиращи пакети, хард-топ предложения, многобройни решения за изпълнение или допълване товарната зона, навигационни допълнения и много други.
Вносителят на VW у нас Porsche BG планира възможност за предпремиерно тестване на модела след приключване на изложението, което ще премине навсякъде, където марката официално е представена с дилърство.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...