Пилотен образователен проект „Детска усмивка”

Main March 19, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2850 views | no comments

Национална образователна кампания на тема "Безопасността на децата на пътя стартира на 18.03.2011 г. с пилотен образователен концерт Детска усмивка. Сценарият за концерта е написан от Иван Ненков, включва специално създадени по темите песни (композитор Росалин Наков, текстописци Иван Ненков, Румен Николов), образователни и забавни игри.

Текстовете и музиката на песните са съобразени с учебната програма и възрастта на децата. Консултанти по темите са водещи специалисти в своите области: Алекси Кесяков – секретар на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението, главен инспектор Красимир Костов – пътна безопасност и превенция. Участват актьорите Христо Чешмеджиев от Народен театър Иван Вазов, Боряна Йорданова и Ясен Зердев.

С Европейската харта за пътна безопасност /European Road Safety Charter, http://www.erscharter.eu/, в която членуват 27 държави, от българска страна са поети конкретни ангажименти до 2013 година, свързани с намаляване на броя на жертвите на пътни инциденти, особено на деца.

Целта на концерта е запознаване на обществеността и отговорните държавни институции с един съвременен европейски проект за синтез на изкуствата и образованието, насочен към най-малките и акцентиране върху правилата за пътна безопасност. Амбиция на организаторите е редовно да се провеждат образователни концерти в училища, читалища и детски градини на територията на цялата страна.

Под патронажа на: Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, кмета на Община Божурище Аспарух Аспарухов, Автомотор КорпорацияАД и в партньорство с КАТ Пътна полиция - София.

Концертът се състоя вчера в шоурума на Автомотор корпорация АД.

 
Keywords:   charter, road safety
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...