Пламен Кралев остава в F2 и през сезон 2012

Main March 13, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3555 views | no comments

Официалният посланик на България в света на моторните спортове Пламен Кралев бе потвърден за участие за сезон 2012 на шампионата FIA Формула 2.
След силен дебютен сезон в F2 през 2010, Кралев продължи битката в зоната на точките и записа няколко много силни представяния, особено във втората част от годината. Най-добрият му уикенд бе в Австрия на “Ред Бул Ринг“, където записа второто си състезание от Формула 2 в зоната на точките.
Стартирайки назад на решетката, Пламен успя да си пробие път напред с 12 места и завърши 10-и. След това бе на крачка от точките в няколко състезателни уикенда.
През 2012 г. Кралев остава официален посланик на България в света на моторните спортове, за какъвто бе избран от Националната агенция по туризъм през 2008 като една от водещите фигури в моторните спортове на страната.
„С голямо удоволствие потвърждавам, че оставам трета година в F2. Вярвам, че това е най-добрият шампионат за мен, който ми дава възможност да развия пилотските си умения. С новите гуми Yokohama се надявам да подобря класиранията си и да се боря често в зоната на точките, или Топ 10“, коментира Кралев.
Изпълнителният директор на Формула 2 Джонатън Палмър допълни: „Пламен се присъедини към F2 през 2010 с много малко опит, но работеше наистина усилено и постоянно подобряваше представянето си. Успя да се възползва напълно от предимството на Формула 2 да предоставя данни на пилотите за сравнение и да учат един от друг. Доволен съм, че Пламен ще продължи кариерата си в F2 тази година. Знае, че ще му е трудно да постигне подиум, но завършвания в зоната на точките са реалистична цел и нещо, с което трябва да се гордее като много популярен посланик на България“.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...