По-големият Prius v ще се продава от това лято

Main January 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1653 views | no comments

След години на спекулации Toyota официално обяви плановете си да постави началото на отделно подразделение Prius. Въпреки че подробностите са ограничени, първият нов модел ще бъде Prius v 2012.
Предназначен за „млади семейства с активен начин на живот” този MPV веднага се разпознава като Prius, тъй като разполага с известната каросерия и стандартните 16-цолови джанти (17-цоловите са опция). Въпреки запазения дизайн, колата има относително големи размери: дължина - 4,62 м, широчина - 1,78 м, и височина – 1,57 м. По-важно е междуосието от 2,78 м, благодарение на което салонът е просторен, има „щедро пространство за колената на пътниците на втория ред седалки” и 971 литра багажно отделение.
Toyota отказа да хвърли повече светлина върху оборудването, но засега знаем, че опциите ще включват Entune мултимедийна система, панорамен покрив (с електрически щори), LED светлини, адаптивен круиз контрол и системи за ориентиране при паркиране.
Подобно на стандартния Prius задвижването идва от 1,8-литров бензинов двигател (98 к.с.), който е подпомаган от електромотор (80 к.с.) и никел-метал хидридни батерии. Сумарната максимална мощност обаче е 134 к.с., което дава възможност на Prius v да бъде водещ в класа си по икономия на гориво – 42 мили с един галон в града и 38 мили с един галон на магистралата.
Нито дума за цените, но Prius v ще се продава в САЩ от това лято.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...