Повишиха Нива в командир на дивизия

Main October 8, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1893 views | no comments

На автосалон в Толиати, където са показани модификациите Бронто на автомобили Лада, е била представена бронираната машина Комдив /командир на дивизия - руско бойно съкращение/, чийто донор е бил всъдеходът с удължено междуосие Lada Niva 2131. Комдив е предназначен специално за придвижване на висшия офицерски състав, но може да бъде използван и като подвижен команден пункт и е направен по поръчка на обединението Рособоронэкспорт.

Бронята и стъклата на автомобил могат да издържат директна стрелба от пистолет ТТ калибър 7,62 мм, което отговаря на втори клас защита. За пръв път, изпълнявайки желанието на клиента, компанията Бронто е поставила и бойници в страничните стъкла, а не както досега във вратите. И още отличаващи особености - монтирани са светлинно маскировъчни устройства на предните фарове, а автомобилът е боядисан в цвят "хаки".

Новата машина има повишена проходимост за сметка на самоблокиращи диференциали в двата моста, увеличен пътен просвет, усилено окачване, като предният мост е снабден с бронирани пружини, задният е допълнително усилен отгоре, а гумите са с по-голям диаметър. В базовото оборудване на автомобила влизат климатик, електроогледала, интерком и люк на покрива за евакуация и вентилация. За разлика от стандaратната Lada Niva 2131 новият броневик има дръпнати назад задни седалки, което допълнително облекчава влизането и излизането в колата с военно снаряжение.

В момента съществува само един екземпляр, който след автосалона в Толиaти ще отиде за показване и обсъждане в Рособоронэкспорт.

Интересна фотошега са си направили нашите руски колеги автомобилни журналисти, като предлагат "кръстоска" между Нива и танк Т34 на вниманието на руските генерали.

 
Keywords:   lada niva, quot
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...